Tárgyalótermi megoldások – Logitech eszközökkel

A videokonferenciák a COVID utáni időszakban az üzleti élet alapvető részévé váltak. Ez természetesen még fontosabbá teszi a videokonferenciákhoz szükséges felszerelést. Egyedül a tiszta kép és hang teszi nagyszerűvé a videokonferencia-megoldást, de ennek a két pillérnek a megvalósítása nem egyszerű! Ebben a cikkben a Logitech által gyártott Rally videokonferencia-megoldások mutatjuk be.

A Rally termékcsalád három termékből áll: a szabványos Logitech Rally Bar, a Logitech Rally Bar Mini és a Logitech Rally Plus, amelyeket közepes, kis és nagy konferenciatermekbe, illetve összejövetelekbe terveztek. Ez azt jelenti, hogy nem szabad úgy tekinteni rájuk, mint a telefonok mini- vagy pro-verziójára, amelyek általában gyengébb vagy jobb minőségűek a standard modellekhez képest. A Rally Bar Mini semmivel sem rosszabb, mint a Rally Plus; hanem más környezethez való illeszkedésre tervezték.

Nem könnyű egyetlen funkciót kiemelni a Logitech Rally Bar értékesítési pontjaként, mert nagyon sok van belőlük, de a Rally Bar prémium dizájnjával kezdjük. A kábelkezelés kifejezetten egyedi, sőt testreszabható! Leveheti a hátlapot, hogy lássa a szépen elhelyezett kábeleket, és szükség esetén kezelje őket. De talán a fő attrakció a készülék eleje. A Rally Bar elegáns dizájnja éppolyan elegáns, mint minimalista. A hangszórókat, mikrofonokat, kamerát és mesterséges intelligencia keresőt egy jól kidolgozott, prémium megjelenésű/érzetű csomagban találja meg. Számos kiegészítő is található, amelyek kiegészítik a Rally Bart és bővítik képességeit.

A Logitech Rally Bar csúcspontjai

A Logitech Rally Bar több elemből álló lencsét tartalmaz, amely akár 4K felbontásban is képes rögzíteni az éles képet. A RightLight technológia azt is biztosítja, hogy ne kelljen kínos fehéregyensúly-szabályozással és állandó színeltolódással küzdenie, amikor a kamera fókuszt vált. Az objektív valójában akár 5-szörös optikai zoomot (15-szörös HD digitális) is támogat, amely az AI keresővel és a jelenetfelismerő funkcióval kombinálva képes ráközelíteni a terem hátsó részében lévő résztvevőre a minőség romlása nélkül. A kamera mesterséges intelligencia által vezérelt 30 fokos dőlésszögű és 50 fokos pásztázási képességgel is rendelkezik, hogy a keretezés mindig megfelelő legyen. A RightSight funkció maximális szabadságot biztosít a résztvevőknek a környezetben való mozgásban és a felszerelésről való megfeledkezésben. Mert ahogy mondani szokás, az a legjobb technológia, amelyet nem veszünk észre!

A Logitech Rally Bar kettő, 70 mm-es hangszóróval rendelkezik, amely valóban megtölti a helyiséget. Az illesztőprogramok nagyok és úgy vannak beállítva, hogy maximális hangerő mellett rendkívül alacsony torzítást biztosítsanak. A RightSound technológia gondoskodik arról, hogy minden szót kiemelkedő tisztasággal halljon mindenki a szobában. De a hangszórók csak a történet felét jelentik. Továbbra is fennáll a hangfelvétel kérdése. A Logitech emellett védjeggyel látta el mikrofontechnológiáját. A mikrofonok hangfelvételének hatótávolsága egyértelműen meghaladja a pár métert. Ahogy a Rally Bar mellett halad át a másik oldalra, és távolodik a mikrofontól, azt fogja tapasztalni, hogy alig esik vissza a hangerő vagy a minőség.

A Rally Bar kiegészítők csúcsa

Logitech tap

A Logitech Rally Bar kiegészítők sztárja a Logitech Tap Controller, amely minden eddiginél egyszerűbbé teszi a csatlakozást olyan partnermegoldásokhoz, mint a Zoom és a Microsoft Teams találkozói. Ez egy tablethez hasonló vezérlő, amely szükségtelenné teszi a számítógépek használatát az értekezletek során. A találó elnevezésű Tap Controller lehetővé teszi, hogy a konferenciaterembe más, csak jegyzeteivel léphessen be, és csak egy… nos… koppintással csatlakozzon egy megbeszéléshez!

A Logitech Rally Bar Mini és a Rally Plus

A Logitech Rally Bar-ba csomagolt fantasztikus technológia a Miniben és a Plusban is megtalálható. Vannak azonban bizonyos változtatások, amelyek miatt ezek a termékek jobban megfelelnek a különböző helyzeteknek. Például a Rally Bar Mini-t kisebb helyiségekbe tervezték. Legfeljebb két extra mikrofont támogat. 4x HD digitális zoommal is rendelkezik, míg a normál Rally Bar és Rally Plus 15x HD digitális zoomot kínál (5x optikai és 3x digitális). A szabványos Rally Bar legfeljebb három mikrofont, a Plus pedig hét mikrofont támogat.

A Rally Plus nagyobb és rosszabb hangszórókat is rejt! Két külön nagy hangszóró, 76 mm-es meghajtókkal kíséri a Rally Plus önálló kameráját. A kamera emellett teljes 180 fokos pásztázási lehetőséggel és sokkal szélesebb, akár 140 fokos dőlési tartományban is büszkélkedhet. A Kensington Lock praktikus funkciója is csak a Plus modellen érhető el.

Rlly bar, Rally mini, rally plus

A Logitech Rally Bar és helye a videokonferenciák világában

A Logitech Rally Bar sorozat videokonferencia-megoldásai minden szakma csúcsa. Csúcsminőségű képet és hangot biztosít számos olyan extra funkcióval, amelyek bár külön-külön megtalálhatók a konkurens termékekben, lehetetlen egy csomagban. Ha eszébe jut egy olyan funkció, amelyre szüksége lenne egy videokonferencia-megoldásban, a mesterséges intelligencia által vezérelt keretbeállítástól a sugárformáló mikrofontömbig, amely kristálytisztán veszi fel a hangokat a szoba túlsó végéből, akkor nagyon nehéz lenne, hogy megtalálja a Rally Bar teljes választékában. Úgy érzem, újra meg kell említeni – – a Logitech ezzel valóban magasra tette a mércét.

Kapcsolódó bejegyzések

AV és ÉLSPORT

AV és ÉLSPORT

Hogyan segíthetik a sportegyesületek munkáját az AV rendszerek? Az AV rendszerek számos módon segíthetik a sportegyesületek munkáját, a sportolói teljesítmény javítását azzal, hogy magasabb szintre emelik a felkészítést, színesítik az edzéseket, leegyszerűsítik az...