Először is fontos megérteni, hogy pontosan mi is az a digitális kijelzős hirdetés.

A reklám ezen formája egy képernyőből, médialejátszóból és általában tartalomkezelő rendszerből (CMS), valamint természetesen a képernyőn megjelenő tartalomból áll, amit szinte bármilyen beltéri vagy kültéri helyen lehet használni.

Két kategóriát különböztetünk meg: létezik a „place-based média”, amely beltéri digitális kijelzőket tartalmaz és a „large-format média”, amely a buszmegállókban, az épületek oldalain vagy a városi tereken látható. Ehhez igazodva a kijelzők széles skálájából válogathatunk minden igénynek, célnak és költségvetésnek megfelelően, illetve választhatunk LED videofalat, vagy többképernyős LCD videofalas megoldást is.

Legfőbb előnyök

Kiemelkedően több elérést generál

Más hirdetési formátumokkal ellentétben, amelyek könnyen kikapcsolhatók vagy elkerülhetők, a digitális kijelzős hirdetések kiemelten figyelemfelkeltők, mindig aktív multimédiás kampányokat kínálnak és nem lehet őket nem észrevenni. Az Intel kutatása például azt mutatta ki, hogy a LED kijelzők dinamikus tartalma 400%-kal több elérést generál, mint a statikus megoldások (Link).
Nagyon hatékony befolyásoló tényező, hiszen üzleten belül, a vásárlás pillanatában ösztönzi a nem megtervezett, random vásárlások növelését.

Nem szab gátat a kreativitásnak

A dinamikus multimédiás lehetőségek nem szabnak gátakat a marketingcsapat előtt, hiszen nincsenek korlátozva a képminőség, a médiaformátum, illetve a hely szempontjából sem. A szóban forgó hirdetésforma több marketingstratégiát és technikát kínál a potenciális vásárlók/látogatók elérésére. A megfelelő kijelzővel és/vagy médialejátszóval akár 4K Ultra HD 2160p videókat is zökkenőmentesen lehet streamelni vagy lejátszani.

Élményalapú marketing

A megfelelő CMS-sel interaktív és élményalapú kereskedelmi lehetőségeket fejleszthet ki. Például a digitális megjelenítőkön kivetített QR kódokat alkalmazva különleges, akár limitált idejű ajánlatok felé is tudja irányítani a vásárlókat.
A saját reklámok hatékonyságnövelése mellett lehetőség nyílik a hálózat monetizálására is harmadik felek reklámjainak megjelenítésével.

Költséghatékony

A digitális kampányok a reklámköltségek csökkenését és könnyebb mérhetőségét kínálják. A Talon and Benchmarketing 112 brandet vizsgáló tanulmánya kiszámolta, hogy ha egy cég 60-ról 70 százalékra emeli a DOOH-ra (Digitális out-of-home) költött büdzsét, akkor 22 százalékos profitemelkedést ér el (Link).

Személyre szabható

Az olyan CMS-megoldások, mint a Face Recognition rendszerek, lehetővé teszik az ügyfélanalitikák használatát arra, hogy kiderítsék, kinek melyik kampányunk a testhezállóbb. Amikor valaki belép az üzletbe, automatikusan személyre szabott tartalom jelenik meg számára, az előre meghatározott célközönségek jellemzői alapján.

Up-to-date

Az elavult papíralapú hirdetés gondot jelent minden üzlet számára (akár hetekig is eltarthat a cseréjük), aminek legjobb helyettesítője a digitális reklám. Ezen megoldásnak csupán percekre van szüksége ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a legfrissebb trendekkel, akár az összes helyszínen egyidőben. A felhőalapú vállalati tartalomkezelő rendszerek (CMS) biztosítják, hogy bármikor, bárhonnan feltölthesse, terjeszthesse és szerkeszthesse a tartalmat. Lehetőséget nyújtanak előre beütemezett, időzített, akár ismétlődő kampányok futtatására, amik statikusan aktuális és aktív limitált kínálatot is fel tudnak sorakoztatni.

Mérhető, hatásos, célzott és mindig aktuális a digitális kijelzővel való reklámozás, amely már alapvetően növelheti a nyereséget, legyen szó nagyméretű kültéri kampányokról vagy kis költségvetésű digitális kijelző hálózatokról. Más reklámformátumokkal ellentétben a digitális kampányok egy dinamikusabb és felhasználóbarátabb megoldást kínálnak, amelyek egy CMS segítségével költséghatékonyan segíthetik a tartalom létrehozását és terjesztését.

Kapcsolódó bejegyzések

AV és ÉLSPORT

AV és ÉLSPORT

Hogyan segíthetik a sportegyesületek munkáját az AV rendszerek? Az AV rendszerek számos módon segíthetik a sportegyesületek munkáját, a sportolói teljesítmény javítását azzal, hogy magasabb szintre emelik a felkészítést, színesítik az edzéseket, leegyszerűsítik az...