Vizuális tartalommenedzsment – Digital Signage

Egy modern Digital Signage rendszer több médiaplatformot egyesít magába és az innovatív technológiák alkalmazásával magas hatékonyságú marketing eszköz.
Több ágazat – a marketing, a broadcast videotechnika, az új online médiák, a vizuáltechnika – rendkívül hatékony eszköze.

Digital Signage

Hatékonyságát annak köszönheti, hogy célzottan és ott fejti ki a hatását, ahol a közvetített marketingüzenet a célközönség által megvásárolható. A termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos üzeneteket modern, látványos, innovatív technológiák közvetítik. Biztosítja a nagyfokú szabadságot a szerkesztésben, lehetőséget ad a tartalomban az interaktív, online és adatbázis elemek elhelyezésére.
Egyszerű módon megjeleníthetők időjárás, valuta, RSS információk, átvehetők XML, ODBC adatok, grafikák, animációk és videók. Külső forrásból beintegrálhatók input adatok, mint pl. ügyfélhívó, azonnali megjelenítést igénylő információk, stb.

Digital signange

Minőség és biztonság

A rendszer a professzionálisnál magasabb szintet képviselő broadcast videó rendszerekkel kompatibilis, biztosítja a legjobb minőséget, és üzembiztos működést.
Egyszerű, általános ami a növeli a kompatibilitást, beleértve a modern megjelenítőket, videoszabványokat is. A tartalomfrissítés egyszerű, a frissítések a végpontokon további beavatkozás nélkül, azonnal megjelennek. A végpontok felügyelete központilag történik, ami a gazdaságos és hibamentes üzemeltetést segíti. A folyamatos gyártói support révén biztonságos az üzemeltetés. A fejlesztések minimális költséggel beépíthetők a rendszerbe, nincs a hosszadalmas, költséges és humán erőforrás igényes saját fejlesztési folyamat.

Kapcsolat

A rendszer felépítése:

Központi vezérlésű, egyszerű UTP hálózaton üzemelő rendszer. A központi munkaállomás (a pályázati anyagban: Központi rendszer), amelyen a jóváhagyott, és importált forrásanyagokból készíthető el a megjelenítendő tartalom. Az kész tartalom elemei időzített és/vagy eseményvezérelt módon alakíthatók ki.
Az egyes végpontok (Fióki rendszer gépei) egyedileg azonosítottak. A hálózati forgalom koordinálását, a lejátszási listák kezelését, időzítését egy független munkaállomáson futó Network Manager végzi. Itt tároljuk az egyes gépek lejátszási paramétereit, itt történik a gépek tetszőleges csoportba foglalása (group-olás), felügyelete. Szintén itt történik a hálózati forgalom-optimalizálás is.
Az árfolyamfrissítés minden végponton azonos időben történik.
Ez általános rendszer esetében löketszerű hálózatforgalom növekedést okoz. A rendszer korlátlan végpont kezelésére képes. A beépített kritikus forgalom növekedés-optimalizálás -is segítségével azonban a löketszerű forgalomnövekedés jelentősen csökkenthető. Az egyes végpontok a számukra dedikált kijátszási listákat a lokális háttértárukon tároljak. Adatfrissítés csak akkor történik, ha a tartalomban, időzítésben változás van.

Vizuális tartalommenedzsment – Digital Signage rendszerek tervezése kivitelezése

Az egyes komponensek:

Központi rendszer

Szerkesztő/editor:
Feladatuk a tartalom összeállítása. Egy kezelőfelületen beilleszthetők az elemek (álló- és mozgóképek, videó és audió anyagok, feliratok, grafikák, animációk, adatbázis és online elemek). Általában a szöveges elemek (függetlenül attól, hogy szöveg vagy grafikus formájúak) közvetlenül módosíthatók. Az egyes részek látványelemekkel (mozgatás, áttűnések, időzítések) láthatók el.
A tartalomban elvégzett módosítások automatikusan jutnak el a végponti megjelenítőkre, beleértve a közvetlen adatmódosításokat és az online ill. adatbázis-elemek változásait is.

Hálózat management: 
Feladata a végpontok konfigurálása, a lejátszási listák kezelése, logolás és az egyéb hálózat-felügyeleti feladatok ellátása. Az egyes végpontok egyedileg azonosítottak, és mint önálló megjelenítők, vagy mint csoportba fogott megjelenítők is üzemelhetnek. A csoportosítás, mountolás, végpontszám változtatás dinamikusan, folyamatos üzem mellett történik. A felügyeleti rendszer folyamatos tájékoztatást ad a végpontok, illetve a rendszer üzemelési adatairól. Más rendszerekben az időzítési (schedule) funkciók külön felületről kezelhetők.

Fióki rendszer

Player:
Feladata az összeállított tartalom megjelenítése. A megjelenítés ma már jellemzően digitális megjelenítőn (LCD, Plazma) történik, egy vagy több kimenettel, azonos vagy eltérő tartalommal.
A tartalom eljuttatása a végpontokra egyszerű hálózati kapcsolattal történik, egyedi végpont azonosítással. Az UTP kapcsolat előnye, hogy földrajzi helytől függetlenül, és fizikai megjelenés nélkül juttatható el a tartalom a végpontra. Ez különösen nagy kiterjedésű rendszernél előnyös.
A fióki rendszerben a megjelenítés többszörös. A külső megjelenítők, két különböző tartalmat, a belső pedig szintén más tartalmat (integrálva az árfolyam adatokat és a hívószám kijelzőt) jelenít meg. Emiatt a fiókonként két kijátszó használata szükséges. Ebből az egyik multi-head, a másik integrált, single.

24/7 terhelhetőségű működés

A nagy fényerősségű LCD és LED-kijelzők megbízható, 24/7 terhelhetőségű működést biztosítanak szinte minden esetben. A keskeny keret kialakításának köszönhetően, szinte egy képnek tekinthetjük az összeillesztett kijelzőket. Rendszereink tartalmaznak egy beépített médialejátszót és digitális hálózati elérést a távoli megfigyeléshez és frissítéshez. Felhasználásuk és megjelenésük szempontjából a digital signage megoldás a legegyszerűbb egyképernyős rendszertől a több képernyős megjelenítőig, összetettebb és változatosabb lehetőséget biztosít. A különféle képernyők ugyanazt vagy alternatív tartalmat jeleníthetnek meg, így a küldőnek rengeteg lehetősége van az adatok megjelenítésére.

Digitális feliratozó segítségével könnyen informálhatja környezetét, az egy képernyőről a videófalig, a csík kijelzőtől az érintőképernyőkig, kiváló digitális feliratozási megoldásokkal rendelkezünk bármilyen üzleti vállalkozás számára. A digitális feliratok egy központilag vezérelt, könnyen frissíthető, hatékony információs csatornát jelentenek.

Kereskedelmi üzletekben, éttermekben, gyárakban, tárgyaló termi övezetekben, kórházakban, bankokban vagy csak egy átlagos irodahelyiségben a digital signage egyértelmű és következetes üzenetet nyújt, amely a látogatók, személyzet, dolgozók irányítását és tájékoztatását szolgálja.