Oktatástechnika

Az oktatástechnikában egyre inkább teret hódít több vizuáltechnikai eszköz, úgy mint az interaktív tábla, interaktív kijelzők, dokumentumkamera, feleltető-és szavazószoftverek, tanterem felügyeleti szoftverek.

Interaktív kijelző

Az interaktív kijelzők a legmodernebb LED képtechnológiát alkalmazó érintésérzékeny képernyők, melyek ideálisan alkalmazhatóak az oktatásban is. Nagy méretválaszték (típustól függően 55”- 86” képátló), kiváló képminőség (4K UHD képfelbontás), alacsony működési/fenntartási költségek, és – az alkalmazott digitális infraérzékelési technológiának köszönhetően – könnyű kezelhetőség jellemzik őket. A kijelzők alkalmazásával lenyűgöző látványt és fantasztikus vizuális élményt biztosíthat a tanórák során. A strapabíró munkafelülettel rendelkező, nagy felbontású LED háttérvilágítású LCD interaktív kijelzők úgy vannak kifejlesztve, hogy – az edzett, karcálló védőüvegnek köszönhetően – megfeleljenek a mindennapi tantermi használat kihívásainak. A rendszer részét képező beépített hangszórók pedig – a kitűnő hangminőség révén – fokozzák a tanulói együttműködés hatékonyságát. Az integrált érzékelési technológia lehetővé teszi, hogy (operációs rendszer és alkalmazás függvényében) akár 20 felhasználó egyidejűleg térbeli és időbeli korlátozások nélkül dolgozhasson, ill. támogatja az egy- és többujjas kézmozdulatokkal történő vezérlést, úgymint a pásztázás, a lapozás, valamint az objektumok kicsinyítése, nagyítása és forgatása. Az interaktív kijelzőknek kompatibiliseknek kell lenniük a legelterjedtebb interaktív táblaszoftverekkel (SMART Notebook, RM EasiTeach …stb.), melyekkel az óravázlatok létrehozásához, illetve a tanórák megtartásához szükséges funkciók a teljes munkafelületen elérhetővé válnak.

Interaktív kijelző oktatástechnika

Dokumentumkamera

Mutasson be nyomtatott anyagokat, fényképeket, háromdimenziós tárgyakat, mozgóképeket valós időben, vagy akár végezzen boncolást és fizikai kísérleteket a tárgylemezen! A berendezéssel valamennyi diák jól láthat mindent, és a képek/videók el is menthetők.

Ajánlatkérés

Elektronikus palatábla

Az elektronikus „palatábla” író és vezérlő tábla, mely vezeték nélküli kapcsolatot tesz lehetővé más interaktív eszközökkel. Egy teremben – egy időben – egyszerre többen is használhatják. Tanítson a terem elejéből, az osztály mögül vagy egy tanuló mellől, – mindezt anélkül, hogy le kellene mondania az interaktív digitális tanóra előnyeiről. Az elektronikus táblával Ön és tanítványai vezeték nélkül tarthatnak kapcsolatot az interaktív táblával, kb. 16 méteres távolságig. Használja az elem nélküli, csatlakoztatott tollat a toll, az egér és a törlés funkciók közötti átkapcsoláshoz, így Ön bármilyen számítógépes alkalmazást működtethet, megjegyzéseket írhat, vagy fontos információkat emelhet ki. A könnyű táblát magával viheti tanításkor. Írjon fel egy matematika példát a palatáblára, majd adja oda egy diáknak, hogy válaszoljon rá. Használjon több kézi táblát csoportos munkához (pl. kérdés-felelet). A kézi tábla egyszerre többszörös párbeszédet tesz lehetővé, így használatával egy időben Ön jegyzetelhet az interaktív fehér táblán is.

Elektronikus palatábla oktatástechnika

Feleltető- és szavazószoftverek

A feleltető- és szavazórendszernek köszönhetően a tanár bármikor visszajelzést kaphat a tananyag rögzülésének szintjéről, hallgatóinak pillanatnyi felkészültségéről. Csoportjának nem csupán eldöntendő kérdéseket tehet fel – anonim vagy nevesített válaszokat várva –, hanem egyszerre több jó választ is megjeleníthet, amelyekből a hallgatók majd kiválasztják a helyes megoldásokat. Az LCD-képernyővel ellátott távirányítós kézi egységekkel számokat, tizedeseket – sőt, még törtszámokat is – lehet küldeni a számítógépnek, hogy az végül a szavazás vagy egy dolgozat végeredményét azonnal, egy diagramként, vagy Excel-formátumban megjelenítse.

Tanterem felügyeleti szoftver

A tanároknak manapság szembe kell nézniük a technika, oktatásban való alkalmazásának kihívásaival és lehetőségeivel. A számítógépek csodálatos eszközök, de temérdek zavaró tényezőt is jelentenek a tanításban. Az Internet, az azonnali üzenetküldő programok, a levelezők, a játékok folyamatos kísértést jelentenek a diákok számára. A tanterem felügyeleti szoftver eltávolítja ezeket a zavaró tényezőket, így sokkal hatékonyabban lehet a tanítás.

A fenti leírtakon túl a szoftver az alábbi funkciókat is tudja:

tanterem felügyeleti rendszer oktatástechnika

Képernyő elsötétítés

Tanári képernyő kiküldése a tanuló képernyőjére

Tanulói képernyő kiküldése a többi tanuló képernyőjére

Tanulói gépek távvezérlése

Akár 3000 tanulói gép egyidejű monitorozása

Irányított web böngészés, internet tiltása vagy korlátozása

Alkalmazások futásának vezérlése

Különböző operációs rendszer alatt működő tanulói gépek egyidejű felügyelete

Naplózási funkciók

Továbbfejlesztett videó küldés és lejátszás

Fájlok kiküldése, begyűjtése

Beépített feleltető és vizsgáztató modul

Szöveges üzenetküldés és chat funkció a kijelölt diákkal, csoporttal vagy mindenkivel

Tanári mikrofon hangjának kiküldése a diákokhoz, diák mikrofon hallgatása

Privát hang kommunikáció a kijelölt tanulóval

Nyomtatás, CD és USB drive használat korlátozása

Tanulói gépek valósidejű monitorozása

Tanulói diszkrét segítségkérés, kérdés felvetés

Partnereink

Oktatástechnikai partnereink
Oktatástechnikai partnereink