A dedikált videokonferencia-rendszer előnyei az otthoni irodában

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a hagyományos irodai munkakörnyezet soha nem lesz olyan, mint a világjárvány kezdete előtt. Sok irodai dolgozó már több mint egy éve dolgozik otthonról, néhányan arra számítanak, hogy soha nem térnek vissza teljes munkaidőben az irodába.

A rugalmasság lett a legelterjedtebb trend a globális munkaerő piacon. A Cisco által végzett felmérés azt mutatta, hogy a résztvevők 98% -a úgy gondolja, hogy találkozni fog más, otthonról csatlakozó emberekkel, míg a nagy szervezetek 53% -a tervezi csökkenteni irodai lábnyomát. Ezt szem előtt tartva a személyes és otthoni munkakörnyezetnek szentelt videokonferencia-rendszerek rendkívül hasznosak lehetnek a szervezetek és alkalmazottaik számára.

Különleges videokonferencia-rendszerekre van szükség

Az elmúlt 13 hónapban sok dolgozó költözött ideiglenes otthoni irodákba, amelyek az idő múlásával egyre állandóbb lett. Mivel sok alkalmazott arra számít, hogy a hét legalább egy részében otthon dolgozik, így a munkaerő növekvő százaléka külön otthoni irodahelyiségeket hoz létre, hogy megfeleljen az iroda elvárásoknak – csalódottak amiatt, hogy a pandémiában a konyhaasztal vagy a hálószoba a fő munkaterület.
Ha az alkalmazottak ilyen mértékben személyesen fektetnek be a hibrid munkavégzés előnyeinek kihasználása érdekében, ideje-e a szervezeteknek befektetniük azokba az alkalmazottakba is, akiknek külön videokonferencia-rendszerre van szükségük az otthoni irodához?

A legtöbben alkalmazás-alapú videokonferencia-eszközöket használnak, beépített vagy a külső webkamerával kombinálva, ami sok esetben elegendő, és nélkülük nem éltük volna meg az elmúlt évet. De sokan lesznek frusztráltak, amikor kiderül, hogy a videokonferenciák ezen eszközökkel nem mindig működnek optimálisan. Ha mindent egy eszközön végez (különösen, ha régi vagy kicsi eszköze van), az befolyásolhatja a videóhívások minőségét, és korlátozhatja a képernyő használatát is, ha nincs legalább egy extra monitorja. Sokan közülünk szeretnek több feladatot elvégezni ezeken a találkozókon, de időnként lassú és negatív élmény lehet más alkalmazásokkal történő munka. Ezt szem előtt tartva kulcsfontosságú, hogy olyan funkciókban gazdag együttműködési eszközünk legyen, amelyet az alkalmazottak intuitív módon használhatnak, rugalmas és zökkenőmentes munkakörnyezetet biztosítva, amelyre a vállalati irodában is számíthatnak.

A hibrid munkavégzés miatt rugalmas együttműködési rendszerekre van szükség a távoli dolgozók támogatásához és az irodába történő biztonságos visszatérés megtervezéséhez.

Összefoglalva, itt van néhány előny egy dedikált videokészülék meetingekhez történő használatának:

  • Az értekezletek nincsenek laptophoz kötve.
  • Kiváló videominőség, amely a felhasználóknak kényelmesebbé teszi a megbeszélést.
  • Produktív felhasználók
  • A videokészülékek magával ragadó élményt nyújtanak az alkalmazottak számára, csökkentve a „video-kimerültséget”

Hibrid munkahelyi eszközök a Dten -től

A DTEN számos olyan eszközt bocsátott ki, amelyek a különböző helyeken tartózkodó alkalmazottak kommunikációs kihívásainak kezelésére szolgálnak.

Mivel a szervezeteket arra kényszerítették, hogy felgyorsítsák digitális átalakítási stratégiájukat, és a hot -desk újra működésbe lépjen, ez azt sürgette, hogy a munkaállomásoknak megfelelő felszereléssel kell rendelkezniük, amely alkalmazkodni tud az ott ülőkhöz – és képes legyen összekapcsolni az otthonról dolgozókkal. A Dten készülékei ebben segíthetnek.

DTEN ME egy all-in-one személyes együttműködési eszköz, amely a tökéletes Zoom találkozási élményt nyújtja, miközben otthon dolgozik.
Ez egy könnyű eszköz intelligens technológiával 27″-os érintőképernyővel, 3 széles látószögű kamerával és 8 mikrofon tömbbel rendelkezik a hibátlan videó és hang érdekében; egyszerű beállítás és kezelés; és teljes integráció a beépített Zoom szoftverrel. A Zoom szoftver előre be van töltve, és az eszköz interfész optimalizálva van a népszerű Zoom funkciók eléréséhez. Az érintőképernyős eszköz második képernyőként is használható, ha párosítja azt egy laptopdal vagy okostelefonnal.

Kapcsolódó bejegyzések

Az 5 legjobb videokonferencia alkalmazás céges hívásokhoz

Az 5 legjobb videokonferencia alkalmazás céges hívásokhoz

Ma már szinte minden vállalatnál rendszeresek a videokonferencia hívások, legyen szó akár ügyfelekkel való kapcsolattartásról, vagy a munkatársak közötti megbeszélésekről. A piacon számos alkalmazás elérhető, amely alkalmas céges hívások lebonyolítására, viszont...

Konferenciaterem: béreljek, vagy sajátot rendezzek be?

Konferenciaterem: béreljek, vagy sajátot rendezzek be?

Egy profin felszerelt konferenciaterem rengeteg előnnyel jár és rendkívül jó szolgálatot tesz, akár online, akár személyes események rendezéséről legyen is szó. Gyakori kérdés azonban, hogy megéri-e saját konferenciatermet fenntartani, vagy a bérlés a megfelelő...