Röviden az általánosan elterjedt UHP izzókról

A projektorok közel 70 százalékában nagynyomású higanygőz töltésű izzók (UHP – Ultra High Pressure) vannak beépítve, amit a Philips fejlesztett ki.

Akiknek valaha kellett izzót vásárolniuk, azok jól tudják, hogy készülékük izzója az egyik legdrágább alkatrész.
Drágák, mert az alapanyagok nem mindennapiak: tartalmaznak egy kvarcüvegből készült ún. kisülő csövet, melynek mindkét végéhez csatlakozik egy-egy bórszilikát üvegrúd, molibdén összekötő vezetékekkel. A kisülőcső és az üvegrudak össze vannak hegesztve, úgy hogy egybefüggőnek látjuk őket és belül nagyon nagy (200 bar!!!) nyomást tartanak. Ez nem hosszabb 5 cm-nél és kb. 8-12 mm átmérőjű. Tehát meg kellett dolgozni érte, hogy kis helyen, nagy fényerősségű izzó tudjon működni.

UHP projektorizzó

A projektorizzók várható átlagos élettartama 1500-3000 üzemóra. Manapság, ahogy a technológia fejlődik, bizonyos gyártók már 4000-6000 üzemórát is garantálnak az izzójuk működésére.

Az UHP lámpa főbb jellemzői:

  • Rövid ív
  • Nagyon nagy fényerő
  • Hosszú élettartam
  • Nagy fényhasznosítás
  • Precíz színskála
  • Optimalizált reflektor konfiguráció

Kapcsolódó bejegyzések

Az 5 legjobb videokonferencia alkalmazás céges hívásokhoz

Az 5 legjobb videokonferencia alkalmazás céges hívásokhoz

Ma már szinte minden vállalatnál rendszeresek a videokonferencia hívások, legyen szó akár ügyfelekkel való kapcsolattartásról, vagy a munkatársak közötti megbeszélésekről. A piacon számos alkalmazás elérhető, amely alkalmas céges hívások lebonyolítására, viszont...

Konferenciaterem: béreljek, vagy sajátot rendezzek be?

Konferenciaterem: béreljek, vagy sajátot rendezzek be?

Egy profin felszerelt konferenciaterem rengeteg előnnyel jár és rendkívül jó szolgálatot tesz, akár online, akár személyes események rendezéséről legyen is szó. Gyakori kérdés azonban, hogy megéri-e saját konferenciatermet fenntartani, vagy a bérlés a megfelelő...