SZIE Halgazdálkodási Tanszék AV rendszer telepítése

április 20, 2021
Audiovizuális rendszerek tervezése, kivitelezés, üzemeltetése Tervezünk, fejlesztünk, telepítünk Ügyfeleink eredményességét elősegítve a vizuáltechnikai szolgáltatások teljes körét nyújtjuk, magas minőségben.

SZIE Halgazdálkodási Tanszék, újonnan épült előadótermének AV rendszer kialakítása

Előzmény:

A SZIE Halgazdálkodási tanszékének bővítési folyamataként kialakításra került egy a tanszék fennhatósága alá tartozó előadóterem. A terem felszerelése kapcsán felmerült, egy, a kor oktatási lehetőségeit teljeskörűen kiaknázó AV rendszer telepítése. A feladat terveit és kivitelezését a Függetlenszervíz Hungária Kft. végezte el.

Célkitűzések:

A cél az volt, hogy az oktatás segítése korszerű AV eszközökkel valósuljon meg az előadóban. Ennek megfelelően az oktatási anyag bármilyen formátumból is származzon, azt mindenki számára prezentálni lehessen mind audió, mind vizuális formában a helyszínen, vagy bármely pontján a világnak.

Av rendszer
av rendszer telepitese

Megvalósulás:

A megvalósult rendszer lelke az Extron innovatív AV eszközein alapul, a vezérlése pedig egyetlen kényelmesen kezelhető, érintőképernyős felületen történik. A kezelő segítségével nem csak a bemeneti forrást választható ki, de vezérelhető a hangerő, a világítás és az ablakokat elfedő redőny is. A forrásanyag lehet fizikális megjelenésű (papír vagy valamilyen tárgy) mert a dokumentum kamera mindenki számára láthatóvá teszi, vagy digitális formátumú, aminek a megjelenítésében a PC vagy az Interaktív kijelző segít egy nagy teljesítményű lézer projektor segítségével.

av rendszer kialakitasa

A beépített eszközök:

 • Extron IPCP Pro 555 AV kontroller
 • Extron IN 1608 Xi AV scaler
 • Extron XPA 2002 100V audió erősítő
 • Extron SM28T hangfalak
 • Extron TLP Pro 1025M érintő képernyő
 • EPSON EB-L1500U lézer projektor
 • AdeoScreen Alumid Tensio 456 motoros vetítővászon
 • Wolfvision VZ 8 Light 4 dokumentum kamera
 • AVer EVC 350 video konferencia rendszer
 • C-Touch Display – 65” Interaktív érintőképernyős kijelző
 • Audio-Technika ATW 1312 mikrofon rendszer
 • Qomo feleltető rendszer, mely okos eszközökön is működik

DTEN ME – személyes együttműködési eszköz

A Zoom a DTEN gyártóval együttműködve piacra dobta az első Zoom for Home eszközt, amely három beépített kamerával és nyolc mikrofonnal ellátott érintőképernyőt kínál. Tapasztalja meg a valódi együttműködés erejét kisebb, személyes munkaterületeken a DTEN ME 27″...

DXC Technology AV rendszer megújítása

Előzmény A DXC Technology felújításba kezdett az év elején, és így lehetőség adódott az AV rendszer megújítására, három tárgyalónál is, amiket összenyithatunk. A tervezés és a tervek elfogadása után megkezdődött a kivitelezés is, amit a tervezéssel együtt a...

Digital Signage – Vizuális tartalommenedzsment

Szöveges és dinamikus (kép, film, hang) tartalmakat jelenít meg egy elektronikus képernyőn. Egy modern Digital Signage rendszer több médiaplatformot egyesít magába és az innovatív technológiák alkalmazásával magas hatékonyságú marketing eszköz.