Röviden az általánosan elterjedt UHP izzókról

november 11, 2020
Audiovizuális rendszerek tervezése, kivitelezés, üzemeltetése Tervezünk, fejlesztünk, telepítünk Ügyfeleink eredményességét elősegítve a vizuáltechnikai szolgáltatások teljes körét nyújtjuk, magas minőségben.

A projektorok közel 70 százalékában nagynyomású higanygőz töltésű izzók (UHP – Ultra High Pressure) vannak beépítve, amit a Philips fejlesztett ki.

Akiknek valaha kellett izzót vásárolniuk, azok jól tudják, hogy készülékük izzója az egyik legdrágább alkatrész.
Drágák, mert az alapanyagok nem mindennapiak: tartalmaznak egy kvarcüvegből készült ún. kisülő csövet, melynek mindkét végéhez csatlakozik egy-egy bórszilikát üvegrúd, molibdén összekötő vezetékekkel. A kisülőcső és az üvegrudak össze vannak hegesztve, úgy hogy egybefüggőnek látjuk őket és belül nagyon nagy (200 bar!!!) nyomást tartanak. Ez nem hosszabb 5 cm-nél és kb. 8-12 mm átmérőjű. Tehát meg kellett dolgozni érte, hogy kis helyen, nagy fényerősségű izzó tudjon működni.

UHP projektorizzó

A projektorizzók várható átlagos élettartama 1500-3000 üzemóra. Manapság, ahogy a technológia fejlődik, bizonyos gyártók már 4000-6000 üzemórát is garantálnak az izzójuk működésére.

Az UHP lámpa főbb jellemzői:

  • Rövid ív
  • Nagyon nagy fényerő
  • Hosszú élettartam
  • Nagy fényhasznosítás
  • Precíz színskála
  • Optimalizált reflektor konfiguráció

Digital Signage – Vizuális tartalommenedzsment

Szöveges és dinamikus (kép, film, hang) tartalmakat jelenít meg egy elektronikus képernyőn. Egy modern Digital Signage rendszer több médiaplatformot egyesít magába és az innovatív technológiák alkalmazásával magas hatékonyságú marketing eszköz.

AVer 4K kamera beépített világítással

Az AVer piacra dobta Cam130 4K cameráját, amely egy virtuális kommunikációra tervezett beépített mikrofonnal ellátott USB konferencia kamera.A Cam130, az AVer első kamerarendszere, amely beépített világítást tartalmaz, egyirányú...